Вицепрезидентът: Политиците трябва да преведат България през кризите следващите месециНе знам

...
Вицепрезидентът: Политиците трябва да преведат България през кризите следващите месециНе знам
Коментари Харесай

Йотова: България има нужда от стабилен кабинет

Вицепрезидентът: Политиците би трябвало да преведат България през рецесиите идващите месеци

„ Не знам дали има сега политическа мощ, която да е удовлетворена от тези резултати, само че това е вотът на хората. България има сега потребност както от устойчиво болшинство в Народното събрание, решителни хора, политици, които би трябвало да преведат България през рецесиите идващите месеци, по този начин и от постоянен кабинет. Работа е на политическите сили, към този момент парламентарно показани, да решат каква да бъде тази настройка. Президентството ще работи по този начин, както повелява Конституцията и както постоянно сме го правили до момента - президентът ще реши по кое време да свика Народно събрание, евентуално това ще е през идната седмица, в случай че ЦИК излезе с окончателните резултати и с систематизиране на мандатите. От там нататък си има конституционни периоди ”, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде .

Преди това ЦИК ще разгласи листата на определените за депутати

Очаква се в сряда ЦИК да разгласи окончателните резултати от предварителните избори за парламент, както поименния лист на депутатите, които влизат в 48-ото Народно заседание. Това е и моментът, в който политиците могат да подадат заявки за отвод от депутатско място. Нещо, на което ставаме очевидци всякога.

Следва издаване на президентски декрет, с който да бъде свикано първото съвещание на новото Народно заседание. Очакванията са депутатите да се съберат при започване на идната седмица. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР